Houden van jezelf, ontzettend belangrijk!

Houden van jezelf

– Zelfvertrouwen Krijgen
– Eigenwaarde
– Bewustwording
– Voor jezelf opkomen
– Tips om te leren houden van jezelf
– Houd van jezelf!

Houden van jezelf; het is de basis voor een gelukkig leven. Veel mensen vinden het echter lastig om van zichzelf te houden, maar we hebben goed nieuws, je kunt het leren!

Zelfvertrouwen krijgen

Wil jij van jezelf leren houden, dan is het belangrijk om jouw zelfvertrouwen te vergroten. Ben jij je bewust van jouw kwaliteiten en potentie, dan is het gemakkelijker om tevreden te zijn met wie je bent. Stop met het focussen op de dingen die je (nog) niet kunt, maar kijk naar de dingen waar je juist goed in bent.

Wat heb je al bereikt? Heb je een leuk huisje, een huisdier, een baan of ben je bezig met een opleiding? Heb jij een goede vriend of vriendin bij wie je altijd terecht kunt of lieve ouders waarmee je een goede band hebt? Koester de dingen die je hebt en staar je niet blind op de dingen die je niet hebt. Sta je positief in het leven dan zullen er mooie dingen op je pad komen.

zelfvertrouwen krijgen

Eigenwaarde

Ga eens voor de spiegel staan en kijk goed naar jezelf. Noem twee positieve dingen die je ziet wanneer je jezelf observeert. Spreek deze hardop uit en herhaal het een aantal keer. Vast zie je een aantal dingen die je niet bevallen, maar het is de kunst jezelf te richten op jouw positieve punten. Naast jouw uiterlijke kenmerken is de binnenkant veel belangrijker. Benoem daarom ook een aantal positieve karaktereigenschappen van jezelf.

Bewustwording

Niemand is perfect! Stop daarom met het uiten van kritiek op jezelf en omarm de mooie eigenschappen en uiterlijke kenmerken die je hebt. Waardeer jij jezelf, dan zal je dat uitstralen, waardoor anderen ook positiever op jouw aanwezigheid reageren. Andere mensen zien jou zoals jij jezelf ziet. Wie positief is, zal positieve mensen naar zich toetrekken, waardoor successen en doelen eerder behaald worden.

Start eerst met het houden van jezelf en zoek het niet bij een ander. Veel mensen gaan op zoek naar een relatie omdat zij denken dat een partner de leegte die zij voelen kan opvullen. Onthoud dat een ander jou enkel kan aanvullen. De kans dat jij gelukkig wordt binnen een relatie is dan ook klein, want hoe kan je echt gelukkig zijn, als je niet blij bent met jezelf?

Voor jezelf opkomen

Jij bent net zoveel waard als ieder ander; niets meer en niets minder. Denk daarom nooit dat je minder waard bent of dat jij het niet verdient om gehoord of geliefd te worden. Erken dat jij het lastig vindt om van jezelf te houden, zodat jij stappen kunt maken om dit te veranderen.

eigenwaarde

 

Tips om te leren houden van jezelf

Omdat wij je graag willen helpen om van jezelf te leren houden, hebben we hieronder een aantal bruikbare tips voor je op een rij gezet.

1. Kijk in de spiegel en accepteer wat je ziet. Vertel jouw spiegelbeeld eens hoe trots je op jezelf bent en hoe geweldig jij jezelf vindt.

2. Elimineer zelfkritiek. Iedereen doet wel eens iets fout, maar zie dit niet als iets negatiefs. Zie het als een leermoment. Erken dat jij je best hebt gedaan en dat het niet enkel het resultaat is wat telt.

3. Wees positief. Positief denken is de sleutel tot een gelukkiger leven. Ben vriendelijk voor jezelf en probeer in iedere situatie positief te denken.

4. Wees flexibel. Het is goed om bepaalde doelen te hebben, maar staar je er niet blind op. Het leven loopt niet altijd zoals jij het wilt, maar laat dit het geluk in jouw leven niet beïnvloeden.

5. Vertrouw op jezelf. Jij kunt dingen op eigen kracht veranderen. Onthoud dat jij goed genoeg bent zoals je bent en probeer niet te veranderen voor anderen.

6. Vergeef jezelf. Heb je in het verleden fouten gemaakt en vind je het moeilijk om dit los te laten? Iedereen maakt fouten. Bied indien nodig je excuses aan en ga verder met je leven, het verleden kan je niet veranderen, jouw toekomst wel!

7. Laat emoties toe. Ben je vrolijk, verdrietig of boos; erken dat dan. Lieg niet tegen jezelf. Laat jij jouw emoties toe dan erken jij jezelf. Probeer boze of verdrietige gevoelens echter een halt toe te roepen wanneer deze de overhand nemen; ruil ze in voor positieve gedachtes.

8. Ben dankbaar. In ieders leven is er iets om dankbaar voor te zijn. Heb jij vervelende dingen meegemaakt? Ben blij dat het achter de rug is en ben ergens dankbaar dat je het hebt meegemaakt, want het heeft jou tot de sterke persoon gemaakt die je nu bent.

9. Ontspan. Neem een rustmoment als je het druk hebt en gun jezelf die ruimte om pauze te nemen. Zorg goed voor je lichaam, eet gezond en beweeg voldoende. Het zal ervoor zorgen dat jij lekkerder in je vel komt te zitten en productiever bent.

10. Laat geluk toe in jouw leven. Probeer gelukkig te zijn met kleine geluksmomentjes zoals een stralende zomerdag, een onverwachts bezoekje van een vriend of vriendin of een stoeipartij met je kleine neefje. Leer je de kleine dingen te waarderen dan zal jij dankbaarder zijn voor het leven dat jij leidt en uiteindelijk gelukkiger zijn met jezelf.

Houd van jezelf!

Houden van jezelf. Jij moet het uiteindelijk doen. Leer jouw positieve eigenschappen waarderen en ben trots op de dingen die jij tot op heden bereikt hebt. Wacht bovendien niet op een partner die jou laat zien dat je fantastisch bent. De persoon van wie jij de meeste liefde kunt ontvangen ben jij zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *