Wat is gelukkig zijn en hoe word je gelukkig?

wat is gelukkig zijn

– Gelukkig zijn
– Geniet van het moment
– Maar, ik ben niet gelukkig!
– Wat maakt mij gelukkig?
– Iedereen kan gelukkig zijn!
– Cursus Gelukkig Zijn
– Inhoud Cursus Gelukkig Zijn

 

 

Wat is gelukkig zijn nu precies? Dat is een lastige vraag en het antwoord kunnen we niet in één zin samenvatten. In dit artikel gaan we in de op de vraag: ‘ Wat is gelukkig zijn ?’

Wat is Gelukkig zijn

Heel veel mensen wachten op geluk of verwachten gelukkig te zijn wanneer zij een bepaald doel hebben bereikt. Ze denken dat zij gelukkig zullen zijn wanneer ze hun opleiding hebben afgerond, hun droombaan hebben bemachtigd of een huis hebben gekocht.

Echter is uit onderzoek gebleken dat het behalen van dit soort doelstellingen niets bijdraagt aan de mate van gelukkig zijn.

Het behalen van een groots doel zorgt voor een tijdelijke, positieve boost, maar als de tijd verstrijkt wordt de nieuwe situatie normaal waardoor het geluksniveau weer daalt. De kunst is om niet te wachten op later, je kunt namelijk gelukkig zijn met al hetgeen jij op dit moment hebt; ook als jij op dit moment jouw doelen nog niet hebt bereikt.

wat maakt mij gelukkig

Geniet van het moment

Geluk is een gevoel dat van binnenuit komt. Het heeft niets te maken met rijkdom, ook al denken veel mensen dat wel. Iemand die in een klein studiootje woont, kan gelukkiger zijn dan iemand die in een riante villa woont.

Het is belangrijk om tevreden te zijn met wie je bent, te waarderen wat je hebt en de mensen in jouw omgeving te koesteren.

Ben jij gelukkig dan zal je meer bereiken, omdat je sterk in je schoenen staat en daadkrachtig overkomt. Hierom is het slim je te focussen op het geluk dat je nu kunt ervaren, los van hetgeen jij in de toekomst zult bereiken of in het verleden hebt meegemaakt.

Focus je op vandaag, morgen is een nieuwe dag en wie dan leeft, wie dan zorgt.

Maar, ik ben niet gelukkig!

Vind jij het lastig om gelukkig te zijn, omdat je niet tevreden bent met de situatie waarin jij je op dit moment bevindt? Ga eens bij jezelf te raden, wat zijn de positieve dingen in jouw leven? Dit kan van alles zijn;

Heb je huisdieren waarvan je vrolijk wordt, een goede vriend of vriendin bij wie je altijd terecht kunt, ouders die voor je klaarstaan, een fijne relatie, een baan waardoor je een stabiel inkomen hebt en geen financiële problemen?

Richt je op de dingen die wél goed zijn, hoe uitdagend dit in sommige situaties ook kan zijn.

Ook is het belangrijk te genieten van kleine dingen, want een geluksmoment hoeft niet perse groots te zijn. Een lekker bakje koffie, een zonnige zomerdag, een wandeling door het bos of een mooie zonsondergang; het kan allemaal voor een dagelijkse dosis geluk zorgen.

gelukkig zijn

Wat maakt mij gelukkig?

Gelukkig zijn heeft alles te maken met dankbaarheid. Leer jij de dingen die je hebt te waarderen, dan zal je een gelukkiger en tevredener persoon worden.

Houd je ogen altijd open en probeer echt te kijken; verwonder je over de schoonheid van de natuur, lach zoveel je kunt, geniet van een goed boek of een film en ben blij dat je leeft!

Wanneer je kunt genieten van kleine dingen, zal je lekkerder in je vel zitten en in staat zijn om doelen te bereiken. Bereik je een doel dan zal je leven nog mooier worden.

Iedereen kan gelukkig zijn!

Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, dik of dun, arm of rijk, vrijgezel of in een relatie zit; iedereen kan gelukkig zijn. Gelukkig zijn is grotendeels een keuze, jij moet besluiten om vanaf vandaag gelukkiger te zijn.

Het is goed om dromen te hebben en om aan doelen te werken die jouw leven nog mooier zullen maken, maar laat het behalen van deze doelen niet afhangen van jouw geluk. Geluk start vandaag, niet over een paar jaar.

Cursus Gelukkig Zijn

Ben jij tevreden met wie je bent en wat je op dit moment hebt?

Kun jij genieten van kleine geluksmomentjes zoals een lekker stukje taart of een goed gesprek met een vriend of vriendin?

Geniet jij volop van jouw leven en ben je blij wanneer je ’s-ochtends opstaat en aan een nieuwe dag begint?

Kan jij op bovengenoemde vragen niet volmondig met ‘JA’ beantwoorden, dan ben jij niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om gelukkig te zijn. Gelukkige momenten zorgen voor een tijdelijke boost, maar hoe houd je dat gevoel lang vast?

Wil je niet langer wachten tot het geluk komt aanwaaien en wil je gelukkig kunnen zijn met het leven dat jij nu leidt?

Wil je optimaal genieten van jouw leven en stoppen met piekeren zodat er meer ruimte is voor ontspanning?

En wil je jouw onzekerheid inruilen voor zelfvertrouwen en ontevredenheid inwisselen voor dankbaarheid?

Wat is gelukkig zijn voor jou en hoe kan jij het maximale uit je leven halen. De cursus gelukkig zijn helpt je een heel eind op weg.

ik ben niet gelukkig

Inhoud cursus Gelukkig Zijn

Met de cursus Gelukkig Zijn, leer je jezelf waarderen. Je ontdekt in slechts 9 weken tijd waarom je het op dit moment lastig vindt om gelukkig te zijn en leert hoe je optimaal kunt genieten van jouw leven.

De ontwikkelaar van de cursus, lifecoach Frank de Moei, begeleid je stap voor stap door dit proces. Wekelijks ontvang je van Frank een e-mail waarin hij jou veel informatie en inzichten aanbiedt.

Tevens geeft hij oefeningen, welke jij in de praktijk dient toe te passen. Dankzij deze oefeningen boek je in een korte tijd ontzettend veel resultaat.

De cursus Gelukkig zijn is verkrijgbaar voor het bedrag van 57 euro. Een goede prijs aangezien één sessie met een lifecoach ongeveer al 95 euro kost.

De cursus is een absolute aanrader wanneer jij openstaat om te leren gelukkig te zijn. De investering is klein, de stap wellicht wat groter, het resultaat gigantisch! Wat is gelukkig zijn? Dankzij de cursus Gelukkig Zijn van Frank de Moei zal je beseffen wat dit inhoud en krijg je de juiste handvaten voor jouw ultieme geluk.

 

Interesse in de cursus gelukkig zijn en blijven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *